Gehaktballetjes in tomatensaus op italiaanse wijze

Anders, Hoofdgerecht, 12 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 05-10-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 Kg Gehakt
  • 6 Eieren
  • Paneermeel
  • 6 Teentjes Knoflook
  • 600 Gram Gesnipperde uien
  • 3 Eetlepels Oregano
  • 1 Bos Verse basilicum
  • 6 Blikken (500 ml Tomatenblokjes in sap
  • Peper en zout
  • 3 Eetlepels Maggi
  • 1 Koffielepel Tabasco
  • 4 Eetlepels Suiker
  • 1 Theelepel Worchestershire saus
  • Olijolie en boter

Bereiden

Meng het gehakt met de eieren, peper en zout en 3 eetlepels maggi. Vervolgens paneermeel toevoegen en kneden tot het gehakt niet meer aan de handen plakt. Gehaktballetjes maken van ca 50 gr per stuk. In grote braadpan 6 eetlepels olijfolie en 100 gr boter heet laten worden en de gehaktballetjes goed aanbraden. Als ze aangebraden zijn, vuur laag zetten en de ballen er met een schuimspaam uitnemen. De gesnipperde uien en geperste teentjes knoflook aanfruiten in het braadvocht. Let op dat ze niet te donker worden! Dan 4 eetlepels suiker toevoegen. De gepelde tomatenblokjes toevoegen en de oregano met peper en zout, worchestersaus en de tabasco. Brebg de saus aan de kook en voeg evt wat water toe. Leg de gehaktballen in de saus en laat het geheel 1 uur zachtjes pruttelen. Net voor het opdienen de fijngesneden basilicum aan de saus toevoegen. Heerlijk met vers brood als je veel gasten krijgt!

Bronvermelding