Appel frambozen crumble

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 05-02-2013 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram bloem/zelfrijzend bakmeel
  • 80 gram suiker
  • 80 gram roomboter
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 3 stuks elstar of jonagold appelen
  • 1 doosje frambozen
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroenrasp

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. meng de bloem,suiker,boter en een 1/2 theelepel kaneel tot een kruimig deeg. (let op!! het wordt geen glad deeg) Voor de vulling schil je de appels en snijd ze in kleine stukjes en vermeng ze met de frambozen. Doe de basterdsuiker, citroenrasp en een theelepel kaneel bij de vulling en schep het goed door elkaar. Vet een ovenschaal of vormpjes licht in en schep eerst de vulling in de vorm. (probeer geen vocht bij te scheppen). Daarna doe je het deeg erboven op. Zet de crumble in het midden van de oven en bak in 30 minuten gaar.

Bronvermelding