Menu
'Italiaanse picknick', van de De Cheffen
Ingrediënten
- allerlei
Bereiden
Broodje caprese
2 bollen mozzarella
2 pommodori tomaten
12 blaadjes basilicum
4 stukken boeren brood
extra vergine olijfolie
peper en zout
-
Was de tomaten en snijd ze in plakken. Snijd de mozzarella in plakken.
Beleg de broodjes met tomaat, mozzarella en blaadjes basilicum. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
-
Frittata met rode ui en courgette
6 eieren
1 rode ui
1 courgette
1 teen knoflook
½ bosje basilicum
50 g Parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout
-
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de courgette en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de basilicum in reepjes en rasp de kaas.
Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en bak de ui en courgette zacht op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Klop ondertussen de eieren los met de basilicum en de Parmezaanse kaas en voeg flink zout en peper toe.
-
Schenk het mengsel in de pan en bak het op laag vuur tot de bovenkant van de frittata bijna gestold is. Haal de pan van het vuur, leg er een bord omgekeerd op en draai de pan om zodat de omelet omgedraaid op het bord ligt. Doe nog wat olie in de pan en bak de frittata aan de andere zijde.
-
Meloen met vijgen en parmaham
1 honingmeloen
4 vijgen
8 plakken Parmaham
zwarte peper
extra vergine olijfolie
-
Snijd de meloen in 8 stukken. Verwijder de zaadjes. Snijd de vijgen in vieren.
Verdeel de meloen, ham en vijgen over 4 borden en maak op smaak met grof gemalen zwarte peper en olijfolie. Recepten: De Cheffen
Zie ook voor veel tips: Italiaanse picknick 1, van de De Cheffen