Basilicumsoep met zalm en crostini's

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram basilicum
  • 2 stuks artisjokharten
  • 100 gram gerookte zalm
  • 8 plakjes stokbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kruidenbouillonblokjes
  • 250 ml crème fraîche

Bereiden

Verwarm de oven voor op de grillstand. Was en pluk de blaadjes van de basilicum. Snij de basilicumin reepjes. Snij de artisjokharten in kleine blokjes. Snij de zalm in reepjes. Bestrijk het stokbrood met olijfolie. Laat het vlak onder de grill aan beide kanten goudbruin worden. Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook en voeg de artisjokharten toe. Roer de crème fraîche los met een beetje hete bouillonen schenk dit terug bij de bouillon in de pan. Zet het vuur uit. Roer de basilicum door de soep. Leg de zalmreepjes in de soepkommen en verdeel de soep erover. Serveer de crostini's erbij.

Bronvermelding