Farfalle met zongedroogde tomaten en spinazie

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 12 minuten,

Laatst aangepast: 26-07-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g farfalle
  • 3 bosuitjes
  • 50 g zongedroogde tomaatjes, reepjes
  • 500 g spinazie, circa
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 el verse oregano, fijngehakt
  • 60 ml olijfolie
  • 1 tl chilipeper
  • 1 teen knoflook
  • parmezaanse kaas

Bereiden

Kook de pasta al dente. Snij de bosuitjes in schuine ringen. Wok de spinazie kort. Schep tomaten, spinazie, pijnboompitten, bosui en evt. oregano door de pasta. Maak een dressing van olie, chilipeper, zout, peper en knoflook (evt. in een potje met deksel). Schenk de dressing over de pastasalade. Doe parmezaan naar smaak erover.

Bronvermelding