Aardappeltortilla

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 10-02-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr vastkokende aardappelen, geschild
  • 5 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 eieren
  • 100 ml melk

Bereiden

Snijd de aardappelen in plakjes van 1-2 mm. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de helft van de aardappel 5 min. en schep op een bord. Verhit weer 1 el olijfolie en bak de rest van de aardappel. Fruit de ui in de koekenpan. Klop de eieren los met de melk. Meng er de aardappel en de ui door. Verhit in de koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Verdeel het tortillamengsel over de bodem. Bak de tortilla op matig vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer de tortilla halverwege met een deksel of bord. Laat 5 min. afkoelen en snijd in punten.

Bronvermelding