Menu
Erwtensoep voor 40 personen
Ingrediënten
- 6 pakken Spliterwten
- 10 lappen magere varkenslappen
- 12 magere speklappen
- 4 kleine knolselderij
- 8 preien
- 1 bosje verse selderij
- 8 aardappels kruimelig
- 4 blaadjes Laurier
- 10 winterwortel
- 10 rookworsten
- 8 bouiillonblokjes rund/kip
- 6 pakjes roggebrood
- 40 plakken ontbijtspek
Bereiden
Vul een grote soeppan met water en doe het vlees in de pan ,laat dit even koken
Haal het vlees uit de pan en laat het uitlekken in een vergiet
Kook de spliterwten even voor in een grote pan zodat het later wat makkelijker is
Doe alles in de grote pan +2 andere pannen
roer telkens goed door
Op het laatst de rookworsten erbij doe
de soep verder koken als de normale hoeveel heid erwten soep
Materialen
messen,snijplanken, vergiet,pannen,grote pollepels,vlamverdelers