Erwtensoep voor 40 personen

Soepen, Hoofdgerecht, 20 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 400 minuten,

Laatst aangepast: 13-02-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 pakken Spliterwten
  • 10 lappen magere varkenslappen
  • 12 magere speklappen
  • 4 kleine knolselderij
  • 8 preien
  • 1 bosje verse selderij
  • 8 aardappels kruimelig
  • 4 blaadjes Laurier
  • 10 winterwortel
  • 10 rookworsten
  • 8 bouiillonblokjes rund/kip
  • 6 pakjes roggebrood
  • 40 plakken ontbijtspek

Bereiden

Vul een grote soeppan met water en doe het vlees in de pan ,laat dit even koken Haal het vlees uit de pan en laat het uitlekken in een vergiet Kook de spliterwten even voor in een grote pan zodat het later wat makkelijker is Doe alles in de grote pan +2 andere pannen roer telkens goed door Op het laatst de rookworsten erbij doe de soep verder koken als de normale hoeveel heid erwten soep

Materialen

messen,snijplanken, vergiet,pannen,grote pollepels,vlamverdelers

Bronvermelding