Menu
Nasi
Ingrediënten
- 150 gram Rijst
- 175 gram Hamlappen
- 250 gram Nasi groenten
- 2 el Sesam/wok olie
- 2 el Ketjap
- 1 tl Gemberpoeder
- 1 tl Laos
- 1 teen Knoflook
- 1/2 tl Djinten
- 1 tl Gemalen koriander
- 1/2 tl Cayenne peper
- 1/2 tl Kurkuma (koenjit)
Bereiden
Snijd de hamlappen in kleine blokjes. Maak een marinade van 1 el natriumarme ketjap en 1 el saté boemboe van Conimex en schep dit door het vlees. Laat dit minimaal een half uur intrekken.
Kook in ruim water de rijst en voeg ½tl kurkuma aan het water toe. De rijst wordt hier mooi geel van. Giet af en laat de rijst, met de deksel op de pan, afkoelen.
Doe in een hete wok de olie en braad het vlees rondom goed bruin. Voeg de groenten toe en bak een paar minuten mee. Voeg nu de (fijngesneden) rode peper en driekwart van de nasikruiden toe. Roerbak mee en proef. Als je de nasi sterker van smaak wilt kun je meer nasikruiden toevoegen. Maak het wat scherper door iets meer cayennepeper toe te voegen.
Voeg 2 el natriumarme ketjap toe en een klein scheutje water. Schep daarna de rijst door het mengsel en verdeel goed. Zorg dat de nasi door en door warm is.
Je kunt er eventueel op je bord iets losalt/ jozo bewust overheen strooien, maar als je voldoende kruiden hebt gebruikt moet dat niet meer nodig zijn!
Tip: Serveer er een gebakken ei, plakken ananas of geroosterde drumsticks