Dichtgeschroeide zalm met kokosspinazie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 4 tl geraspte gember
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine rode pepers, zonder zaadjes, gehakt
  • 2 el sambal
  • 500 ml kokosmelk
  • 3 el citroensap
  • 500 g spinazie

Bereiden

Leg de zalm in een ondiepe schaal met gember, sesamolie en sojasaus. Laat 10 minuten aan elke kant marineren. Verhit een pan op hoog vuur en bak de zalm 1-2 minuten aan elke kant. Doe voor de kokosspinazie geperste konflook, pepers en sambal in een pan op halfhoog vuur en bak 2 minuten. Voek kokosmelk en citroensap toe en laat 4 min. pruttelen. Doe de spinazie erbij, schep om tot hij slap wordt.

Bronvermelding