Anouks Tjobamsalade

Salades, Bijgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 28-03-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,25 whiskeyglas couscous
  • 1 whiskeyglas kokend water/bouillon
  • 1 pakje verse haricots verts (ong. 200 gr)
  • 5 stuks pruimtomaatjes
  • 1 eetlepel diepvriespeterselie
  • 250 gram hüttenkäse
  • 3 stuks bosuitjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

1. De couscous in een schaal doen en de bouillon met de olie erin erbij gieten terwijl je zachtjes roert. Afdekken en wegzetten 2. Haricots verts schoonmaken en beetgaar koken. In stukjes snijden. 3. Tomaatjes wassen, zaden verwijderen en in piepkleine blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Alleen het wit en heel lichtgroene gedeelte gebruiken. 4. Couscous losroeren. Couscous mag iets droog zijn, zolang het maar gaar is. Door de tomaten en kaas wordt het nog wat natter. 5. Alle ingrediënten voorzichtig mengen, afmaken met de peterselie, zout en peper. Lekker met lamskarbonades of gegrilde worstjes.

Bronvermelding