Andijviestamppot

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 20-02-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • andijvie
  • geitenkaas
  • 1 pepertje
  • ui en knoflook
  • cashenoten

Bereiden

Aardappels Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom de aardappels droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor. Andijvie Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper, kurkuma en komijnpoeder. Snijd de andijvie in tukjes, voeg de andijvie toe en bak in circa 5 minuten gaar. Roer de andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en peper. Geitenkaasballetjes Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge pan en hak ze grof. Rol kleine balletjes van de geitenkaas en rol ze door de cashewnoten.

Bronvermelding