Menu
Bienestich
Ingrediënten
- 5 St Eieren
- 125 Gr Suiker
- 1 Pakje Vanillesuiker
- 7 El Patentbloem
- 2 El Aardappelmeel
- 2 Tl Bakpoeder (backin)
- 1/2 Kop Water
- 1/4 Liter Slagroon
- 1 Blik Vlaaivulling kers
Bereiden
Springvorm invetten, er meel instrooien en afkloppen
oven voorverwarmen op 175 gr
5 eieren splitsen
eiwit kloppen met vanillesuiker
eigeel met gewone suiker kloppen totdat de suiker geheel is opgelost
7 eetlepels patentbloem, 2 eetlepels aardappelmeel en 2 theelepels bakpoeder bij het eigeel kloppen (zeven!) en dan 1/2 kopje water (niet te koud) erbij doen. Alles flink luchtig kloppen tot er blaren naar boven komen (duurt wel ff).
Eiwit luchtig erdoor scheppen tot het een geheel is.
Mengsel in de vorm doen en in de oven op de eerste richel van onder.
40 minuten op 175gr bakken. Op het rooster uit laten wasemen.
Oven niet meteen geheel opendoen, dan klapt hij in elkaar en is hij niet meer luchtig.
Heteluchtoven: 175gr en 35 minuten.
De bodem overdwars doorsnijden en beide helften insmeren met slagroom. Eén laagje vulling (kersen) ertussen en bovenste helft er weer op doen. Poedersuiker erover strooien.