Lasagne van Nanda

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 06-02-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 3 grote uien
  • 2 gele/rode paprika's
  • 1-2 tenen knoflook
  • snuf oregano
  • 1 pakje lasagnesaus (Honig, niet de Tradizionale!)
  • 1 pakje (groene) lasagnebladen van Honig
  • 500 ml water
  • 500 ml melk (halfvol)
  • veel plakjes kaas (of veel geraspte kaas)

Bereiden

Snipper de uien en bak deze in een pan (liefst een grote hapjespan oid) tot ze wat bruin worden. Doe dan het gehakt erbij en bak het geheel rul. Voeg tijdens het bakken van het gehakt ook de (geperste) knoflook en de oregano toe. Snij ondertussen de paprika. Als het gehakt goed rul gebakken is, voeg de paprika toe. Even flink meebakken. Mix ondertussen de sausmix door de 500 ml water en de 500 ml melk. Giet de saus in de pan bij het ui/gehakt/paprikamengsel. Aan de kook brengen en een paar minuten laten prutten (saus dikt in). Als de saus een paar minuten heeft geprutteld, gas uitzetten. Dan de lasagne maken in een (ingevette) ovenschaal: laagje saus, saus bedekken met bladen daarop weer een laagje saus, deze eerst bedekken met plakken (of geraspte) kaas en die weer bedekken met bladen dan weer laagje saus, die bedekken met bladen dan weer een laagje saus, daarop kaas, daarop bladen dan de laatste laag: alleen saus. 30 min in de oven op 200 graden. Eet smakelijk! Let op: dit recept is wel voor 4 personen, maar dat zijn in dit geval 2 volwassenen en 2 kinderen. Als er alleen volwassenen mee-eten, is dit genoeg voor 3 personen.

Bronvermelding