Gegratineerde vijgen met pernod

Anders, Nagerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote rijpe vijgen (vol en donkerblauw)
  • 4 el pernd, ouzo of anijslikeur
  • 4 tl bruine basterdsuiker
  • 20 g boter
  • 2 bolletjes vanille-ijs
  • (frambozen)

Bereiden

Verwarm de grill voor. Was de vijgen, dep ze droog en snijd ze vanaf boven kruislings diep in. Vouw ze als roosjes open en zet ze in een klein ingevet ovenschaaltje. Schenk de likeur in de vijgen en strooi de suiker erover. Leg op elke vijg eeen klein klontje boter. Laat de vijgen onder de grill in ca. 5 minuten heet worden. Verdeel de vijgen over 2 bordjes, schep het vanille-ijs ernaast en garneer het geheel wvt. met de frambozen.

Bronvermelding