Supersnel zoetzuur varkensvlees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 01-06-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram hamlappen
  • olie om in te bakken
  • 2 stuks lente-uitjes
  • 1 stukje gemberwortel, of gemberpoeder
  • 1 teen knoflook, een flinke
  • 4 a 5 eetlepels water
  • 1,5 eetlepels soyasaus kikkoman
  • 3 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • peper
  • zout

Bereiden

Zet de oven aan. Kruid de hamlappen met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom snel bruin en gaar. Snijd intussne de lente-uitjes in ringetjes. schil de gember en snijd het stukje eerst in plakjes en dan in dunne reepjes. Pel en snipper de knoflook Neem het vlees uit de pan, bewaar het onder alufolie. Zet het vlees in de warme oven. Schenk het eventueel te veel aan vet uit de pan. Fruit in de resterende olie de lent-uitjes en gember. Voeg na 2 minuten de knoflook toe, roer om en voeg dan water, soja, suiker en azijn toe. Breng aan de kook en meng er de ketchup door. Laat kort inkoken. Leg het vlees terug in de pan en warm kort door in de zoetzure saus. Ook lekker met plakken gebakken ananas. Het kan ook gemaakt worden met speklappen. Bak die dan eerst gaar en krokant en snijd ze dan in repen en meng met de saus. Lekker met rijst of gebakken aardappels met snijboontjes of noedels met roergebakken groente. Onder het maken van het sausje kunnen aardappels gebakken worden. De gemberreepjes zijn zonder sausje heel apart van smaak.

Materialen

koekepan, schaaltjes om alles in te verzamelen, lepels, schilmesje, alufolie

Bronvermelding