Pittige rettich-aardappelsoep met spek

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 27-07-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 aardappelen
  • 600 gr rettich
  • 125 gr ontbijtspek
  • 2 uien
  • 1 el boter
  • 11/2 ltr kippenbouillon van blokje
  • 2 el honing
  • 2 tl verse thijm blaadjes
  • 2 dl slagroom

Bereiden

Aardappelen (1 achterhouden voor garnering) en rettich in blokjes snijden. 50 gr ontbijtspek in dunne reepjes snijden. In boter ui en reepjes spek 5 min zachtje smoren. Blokjes aardappelen toevoegen, 1min meebakken.Bouillon en rettich toevoegen aan de kook brengen en 25-30min zachtjes laten koken. Honing en 1tl tijm door de soep roeren en 5min mee laten koken..intussen rest van het spek krokant uitbakken (magnetron) en op keukenpapier laten uitlekken. Frituurolie verhitten, achtergehpouden aardappel in fijne sliertjes raspen. Sliertjes in hete olie goudgeel bakken, ook op keuken papier uitlekken en met zout bestrooien. Soep van vuur af met staafmixer pureren en eventueel zeven. Slagroom er door roeren en even meewarmen. Soep op smaak brengen met peper en zout. Soep over borden verdelen. Garneren met aardappelsliertjes, plakjes spek en 1tl tijmblaadjes.

Materialen

frituurolie soeppan

Bronvermelding