Curried linzen-limoen soep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el hot curry paste
  • 1 gesnipperd uitje
  • 2 tenen knoflook
  • 4cm verse gember
  • 1 tl komijn zaadjes
  • 200 gr rode linzen
  • 11/2 ltr kippen- of tuinkruidenbouillon
  • 50 gr kleine sultana's
  • 1 rasp en sap van limoen
  • 150 gr magere yoghurt
  • 2 el gehakte munt

Bereiden

Smoor samen in pan met dikke bodem 3min de curry-pasta, uien, knoflook, gember en komijnzaadjes. Voeg linzen en bouillon toe en laat zachtjes 20min koken. Voeg sultana's toe en kook nog eens 10min.(zachtjes) Voeg limoen rasp en sap toe en breng op smaak met zout en peper Verdeel de soep over vier kommen en schep in elke kom een grote eetlepel yoghurt en maak af met de fijngesneden munt.

Materialen

Pan met dikke bodem

Bronvermelding