Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Pasta, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 27-07-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram harde spaghetti
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el gehakte verse peterselie
  • 1 dl olijfolie
  • 1 rode peper
  • zout

Bereiden

Snijdt de tenen knoflook in de lengte doormidden, de helften in dunne plakje snijden. Het pepertje in de lengte open snijden, de pitjes verwijderen. In de lengte in dunne reepjes snijden, kwartslag draaien om de reepjes in kleine blokjes te snijden. Verwarm de olie met daarin de plakjes knoflook, fijngesneden peper en wat zout op een laag vuur tot de knoflook lichtbruin is. De knoflook wordt bitter van smaak als hij te bruin wordt. Kook intussen de spaghetti beetgaar in een ruime pan gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Schep de spaghetti om met het warme olie-knoflookmengsel en de peterselie. Dien onmiddelijk op.

Materialen

2 kookpannen

Bronvermelding