Menu
Frozen bosbessensmoothie
Ingrediënten
- 1 pak diepvries bosbessen (200 gram)
- 1 limoen
- 1/2 pak bosvruchten yoghurtijs (van 1 liter)
- 4 perssinaasappelen (geperst)
- 1/2 bakje blauwe bessen (125 gram)
Bereiden
Ontdooi de bosbessen in de magnetron in 30 sec. op 800 Watt. Ze moeten nog wel echt koud blijven maar niet meer heel hard. Dit zorg ervoor dat ze makkelijk te pureren zijn in de blender.
Snijd de limoen doormidden en pers de helft uit. Snijd de andere helft in dunne plakjes.
Pureer de ontdooide bessen samen met het limoensap, het bosvruchtenijs en het sinaasappelsap tot een gladde smoothie.
Verdeel de smoothie over 8 glazen en strooi er verse bosbessen in. Garneer met een schijfje limoen op de rand van het glas.
Je kunt de sinaasappels vervangen door 0,5 liter vers sinaasappelsap.
Materialen
staafmixer