Worteltjestaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 110 minuten,

Laatst aangepast: 12-03-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 Eieren, gescheiden
  • 1 kop Geraspte wortelen
  • 1 kop Walnoten fijngehakt
  • 1,5 kop Bloem
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1/2 tl Bakzout
  • 1,5 kop Suiker
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl Vanille
  • Snufje zout
  • 2,5 tl Heet water
  • 1 kop Olie
  • 350 gram Vulling: Roomkaas
  • 1/2 kop Vulling: Suiker
  • 1/2 kop Vulling: Frambozen- arbrikozen- of bosbessenjam
  • 1 kop Glazuur: Slagroom
  • 2 tl Glazuur: Suiker

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175c. Meng de eierdooiers en 1 kopje suiker door elkaar totdat de dooiers er licht gekleurd uit zien. Roer dan de wortel, noten, bloem, bakpoeder, nootmuskaat, vanille, zout en olie erdoor. Meng het hete water met het bakzouten roer dit door het bloemmengsel. Klop de eiwitten totdat ze schuimig zijn. Voeg geleidelijk de suiker toe. Klop dan totdat het geheel stijf is. Roer het eiwit door het bloemmengsel. Giet alles in een ingevette, met bakpapier beklede ovenschaal en bak de taart in 45 minuten gaar. Laat de taart afkoelen. Snij de taart horizontaal doormidden, beleg een helft met de roomkaasvulling, leg de andere helft er bovenop en bestrijk die met het glazuur.

Materialen

Klopper, mengkom, ovenschaal +/- 33x23 cm, taartmes

Bronvermelding