Kaas-champignon-gehaktballen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-07-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram champignons
  • 75 gram belegen kaas,aan een stuk
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 sneetjes brood zonder korst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout,peper
  • 75 gram bakboter

Bereiden

Was de champignons en snijd ze in 4-en. Snijd de kaas in kleine blokjes. Vermeng het gehakt met het losgeklopte ei, de sneetjes brood in kruimels, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout en peper. Schep er voorzichtig de champignons en de kaas door en vorm er 4 ballen van. Verhit de boter in een grote braadpan en bak daarin het gehakt rondom bruin. Zet het deksel schuin op de pan en bak het vlees nog ca 15 minuten op een zacht vuur. Haal de ballen uit de pan, houd ze warm en maak de jus af door het bakvet aan te lengen met een scheutje water.

Bronvermelding