'Gemarineerde Zalmtartaartjes', verz. door Nina

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 03-09-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr zalmfilet en .......

Bereiden

200 g zalmfilet 100 g gerookte zalm sap van 1 citroen 1 tl balsamico azijn 1 eetl olie 1 tl fijngesneden ansjovisfilet 1 eetl gesnipperde dille 1 eetl kappertjes zout, peper 1 bekertje zure room 1 tl tomatenketchup 4 tl nepkaviaar (bijv. foreleitjes) 4 toefjes dille - (minimaal ½ uur van tevoren) Snijd de zalmfilet en gerookte zalm in kleine stukjes en meng deze door elkaar in een kom. Klop een sausje van het citroensap, azijn, olie, ansjovis, dille en kappertjes en breng het sausje op smaak met zout en peper. - Schep het sausje door het zalmmengsel en laat het geheel afgedekt voor minimaal een half uur in de koelkast marineren. Laat de zalm vervolgens, boven een kommetje, in een zeef uitlekken. - Vorm met behulp van een een klein bakje of steekvormpje 4 zalmtartaartjes op het midden van de borden. Roer intussen de zure room los met het opgevangen sausje en de tomatenketchup en schenk het mengsel in een grote, smalle cirkel rond de tartaartjes. Garneer met de nepkaviaar en dille.

Bronvermelding