Linzencassoulet (Tip)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-07-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 saucijzen
  • 1 el olijfolie
  • 100 g chorizo in blokjes
  • 1 grote rode ui
  • 1 grote witte ui
  • 2 tl gedroogde provencaalse kruiden
  • 800 g linzen uit blik
  • 2 dl rode wijn
  • zout en versgemalen peper

Bereiden

Bestrijk de saucijzen met de olie en rooster ze in een hete grillpan. regelmatig keren. Bak in een braadpan de chorizo zachtjes gedurende 2 minuten. Bak de uienpartjes mee. Voeg na twee of drie minuten de linzen en de rode wijn toe. Breng op smaak met peper en zout, roer goed door en laat 8-10 minuten smoren. Schep de linzen in diepe borden en leg er per persoon een saucijs op.

Materialen

grillpan

Bronvermelding