Mosselen op z'n Thais

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.

Laatst aangepast: 08-08-2006 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)
  • 6 eetlepels santen
  • 2 rode pepers
  • 1 prei
  • 2 eetlepels koriander
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel verse gember

Bereiden

Breng in een grote pan 1 deciliter water met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels Thaise vissaus aan de kook. Roer er 6 eetlepels santen (zakje van 30 gram, Conimex) door. Voeg de verse, schoongemaakte mosselen toe. Strooi er 2 schoongemaakte en in stukjes gesneden rode pepers, 1 eetlepel gehakte verse gember en 1 in ringetjes gesneden prei over. Kook de mosselen gaar en bestrooi ze voor het serveren met 2 eetlepels gehakte koriander. Serveer met limoenmayonaise en/of sojadipsaus. Limoenmayonaise: Roer door 6 eetlepels mayonaise de geraspte schil van 1 limoen en 1 eetlepel limoensap. Roer er 1 eetlepel gehakte verse dille door en breng op smaak met tabasco. Sojadipsaus: Roer door 3 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel vloeibare honing, 1 eetlepel sherry, 1 theelepel sambal oelek en 1 theelepel sesamolie. Pers hier 1 teentje knoflook over uit. Schep er 2 gehakte bosuitjes en 1 theelepel gehakte verse gember door.

Bronvermelding