Menu
Mosselen op z'n Thais
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)
- 6 eetlepels santen
- 2 rode pepers
- 1 prei
- 2 eetlepels koriander
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel verse gember
Bereiden
Breng in een grote pan 1 deciliter water met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels Thaise vissaus aan de kook. Roer er 6 eetlepels santen (zakje van 30 gram, Conimex) door. Voeg de verse, schoongemaakte mosselen toe. Strooi er 2 schoongemaakte en in stukjes gesneden rode pepers, 1 eetlepel gehakte verse gember en 1 in ringetjes gesneden prei over. Kook de mosselen gaar en bestrooi ze voor het serveren met 2 eetlepels gehakte koriander.
Serveer met limoenmayonaise en/of sojadipsaus.
Limoenmayonaise: Roer door 6 eetlepels mayonaise de geraspte schil van 1 limoen en 1 eetlepel limoensap. Roer er 1 eetlepel gehakte verse dille door en breng op smaak met tabasco.
Sojadipsaus: Roer door 3 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel vloeibare honing, 1 eetlepel sherry, 1 theelepel sambal oelek en 1 theelepel sesamolie. Pers hier 1 teentje knoflook over uit. Schep er 2 gehakte bosuitjes en 1 theelepel gehakte verse gember door.