Soep van witte bonen, chili en koriander

Soepen, Hoofdgerecht, 2 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 29-07-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram Prei
  • 100 gram Worteltjes
  • 1 Ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 tl Olie
  • 2 tl Korianderzaad
  • 2 tl Kurkuma/Koenjit
  • 4 dl Groentebouillon (tablet)
  • 1 gedroogd Chilipepertje
  • 1 kleine pot Witte bonen
  • Peper
  • Zout
  • 1/2 bosje verse koriander

Bereiden

Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en de ui en knoflook in snippers. Verwarm de olie en bak hierin het korianderzaad 2 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe met de kurkuma en fruit dit even mee. Voeg de prei, de worteltjes en de bouillon toe. Verkruimel het chilipepertje er boven. Kook de groente 5 minuten. Voeg de uitgelekte witte bonen toe en warm ze mee. Maak de soep op smaak met peper en zout. Was de koriander en knip of snijd de blaadjes klein. Roer op het laatst de koriander door de soep. Schep aan tafel de yoghurt op de soep. Serveer met stokbrood

Materialen

Soeppan, snijplank, scherp mes, opscheplepel, lepel om te roeren

Bronvermelding