Pasteis de nata (portugees)

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 17-03-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 Plakjes Bladerdeeg
  • 2 dl Slagroom
  • 2 dl Volle melk
  • 4 Eieren (alleen eidooiers)
  • 6 el Suiker
  • 2 el Maizena
  • 1 Vanille stokje

Bereiden

Klop de eidooiers los met de suiker. Los de maïzena op in de koude melk en voeg dan toe aan het eimengsel. Breng al roerend tegen de kook aan en laat het mengsel indikken. Voeg de slagroom met de vanille (zaadjes uit het vanille stokje halen met een scherp mesje) toe en meng dit goed. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Vet de vormen in en bekleed de vormen met het deeg. Doe de afgekoelde vulling in het deeg; niet te vol vullen (tot ongeveer halve centimeter onder de rand vullen). Bak ze bruin in de oven voor 25 minuten op 200 graden celsius. De bovenkant moet bruin worden.

Materialen

Muffin bakvormen

Bronvermelding