Hete bliksem

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels (afkokers)
  • 500 gr courgette
  • 500 gr elstar of zoete appels
  • 1 tl zout
  • scheutje warme melk
  • 25 gr boter
  • veel peper

Bereiden

- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. - Snijd de geschilde appels in vieren. - Verwijder de klokhuizen - Leg eerst de aardappels in de pan en dan de appelstukken. - Vul de pan met zoveel water dan de aardappels en de appels voor de helft onder staan. - Voeg een beetje zout toe. - Kook de aardappels en appels in circa 15 minuten gaar. - Controleer tussentijds of er nog genoeg water in de pan zit. - Giet alles af. - Gebruik een pureestamper om alles door elkaar te stampen. - Voeg tijdens het stampen een scheutje warme melk en een klontje boter toe. - Breng de hete bliksem op smaak met ruim peper.

Materialen

- kookpan - pureestamper

Bronvermelding