Menu
Hete bliksem
Ingrediënten
- 1 kg aardappels (afkokers)
- 500 gr courgette
- 500 gr elstar of zoete appels
- 1 tl zout
- scheutje warme melk
- 25 gr boter
- veel peper
Bereiden
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- Snijd de geschilde appels in vieren.
- Verwijder de klokhuizen
- Leg eerst de aardappels in de pan en dan de appelstukken.
- Vul de pan met zoveel water dan de aardappels en de appels voor de helft onder staan.
- Voeg een beetje zout toe.
- Kook de aardappels en appels in circa 15 minuten gaar.
- Controleer tussentijds of er nog genoeg water in de pan zit.
- Giet alles af.
- Gebruik een pureestamper om alles door elkaar te stampen.
- Voeg tijdens het stampen een scheutje warme melk en een klontje boter toe.
- Breng de hete bliksem op smaak met ruim peper.
Materialen
- kookpan - pureestamper