Menu
Preistampot met paddestoelen
Ingrediënten
- 750 gr aardappels (afkokers)
- 500 gr prei
- 250 gr gemengde paddestoelen
- 50 gr ongezouten hazelnoten
- zout
- 20 gr boter
- 2 el olijfolie
- versgemalen peper
- 1 el grove mosterd
Bereiden
- Snijd de geschilde aardappels in stukken.
- Maak de prei schoon.
- Verwijder het buitenste blad en een klein stukje van de onderkant.
- Snijd de prei in ringen en spoel ze af.
- Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
- Hak de hazelnoten tot grove kruimels.
- Kook de aardappels in iets gezouten watern in ongeveer 20 minuten gaar.
- Laat de laatste 8 minuten de preiringen meekoken.
- Voeg eventueel wat extra water toe.
- Verhit, terwijl de aardappels koken, de boter en olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op een vrij hoog vuur snel knapperig en lichtbruin.
- Bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen peper.
- Giet de aardappels en prei af en bewaar iets van het vocht.
- Stamp de aardappels, prei en mosterd met een stamper door elkaar.
- Voeg eventueel een beetje kookvocht toe.
- Verdeel de gebakken paddenstoelen over de stamppot.
- Schep de stamppot in een warme schaal.
- Bestrooi met notenkruimels.
Materialen
- kookpan - koekenpan - stamper