Preistampot met paddestoelen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr aardappels (afkokers)
  • 500 gr prei
  • 250 gr gemengde paddestoelen
  • 50 gr ongezouten hazelnoten
  • zout
  • 20 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • versgemalen peper
  • 1 el grove mosterd

Bereiden

- Snijd de geschilde aardappels in stukken. - Maak de prei schoon. - Verwijder het buitenste blad en een klein stukje van de onderkant. - Snijd de prei in ringen en spoel ze af. - Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. - Hak de hazelnoten tot grove kruimels. - Kook de aardappels in iets gezouten watern in ongeveer 20 minuten gaar. - Laat de laatste 8 minuten de preiringen meekoken. - Voeg eventueel wat extra water toe. - Verhit, terwijl de aardappels koken, de boter en olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op een vrij hoog vuur snel knapperig en lichtbruin. - Bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen peper. - Giet de aardappels en prei af en bewaar iets van het vocht. - Stamp de aardappels, prei en mosterd met een stamper door elkaar. - Voeg eventueel een beetje kookvocht toe. - Verdeel de gebakken paddenstoelen over de stamppot. - Schep de stamppot in een warme schaal. - Bestrooi met notenkruimels.

Materialen

- kookpan - koekenpan - stamper

Bronvermelding