Prei-kipsalade

Salades, Hoofdgerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr prei
  • 200 gr kipfilet
  • 125 ml dikke yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 l kippenbouillon (van tabletten)
  • zout

Bereiden

- Maak de prei schoon. - Verwijder het buitenste blad en een stukje van de onderkant. - Snijd de prei eerst in zeer dunne ringen. - Snijd de kipfilet in smalle reepjes. - Roer de yoghurt, mayonaise en cayennepeper door elkaar. - Breng de bouillon aan de kook. - Voeg de kipreepjes en de prei toe en kook alles in ongeveer 5 minuten gaar. - Laat kip en prei uitlekken en afkoelen. - Bewaar de bouillon om zo op te drinken of om er soep van te maken. - Hak prei en kip in kleine stukjes en roer deze door het mayonaisemengsel. - Breng eventueel op smaak met wat extra cayennepeper en een snufje zout.

Materialen

- schaaltjes - kookpan

Bronvermelding