Menu
Prei-kipsalade
Ingrediënten
- 250 gr prei
- 200 gr kipfilet
- 125 ml dikke yoghurt
- 4 el mayonaise
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 l kippenbouillon (van tabletten)
- zout
Bereiden
- Maak de prei schoon.
- Verwijder het buitenste blad en een stukje van de onderkant.
- Snijd de prei eerst in zeer dunne ringen.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Roer de yoghurt, mayonaise en cayennepeper door elkaar.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Voeg de kipreepjes en de prei toe en kook alles in ongeveer 5 minuten gaar.
- Laat kip en prei uitlekken en afkoelen.
- Bewaar de bouillon om zo op te drinken of om er soep van te maken.
- Hak prei en kip in kleine stukjes en roer deze door het mayonaisemengsel.
- Breng eventueel op smaak met wat extra cayennepeper en een snufje zout.
Materialen
- schaaltjes - kookpan