Cheesecake, blueberry

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 60 minuten,

Laatst aangepast: 30-12-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr. roomkaas

Bereiden

Ingrediënten; * Bodem; 90 g hazelnoten 200 g bloem 90 g witte basterdsuiker mespuntje zout 125 g koude boter * Vulling; 500 g roomkaas op kamertemperatuur 185 g poedersuiker 2 el bloem 3 eieren 1 vanillestokje 150 g blauwe bessen (diepvries) Extra nodig: bakpapier boter om in te vetten springvorm van 18 centimeter doorsnede Bereiden; Bodem * Verwarm de oven op 160 ºC. Rooster de hazelnoten in de oven in circa 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen en maal fijn in keukenmachine of met de staafmixer. * Meng de bloem met de basterdsuiker en het zout erdoor. * Snijd de boter in blokjes en snijd door de bloem. * Voeg de hazelnoten toe en kneed tot een soepel deeg. Het deeg blijft bros zodat uitrollen geen enkele zin heeft. Gewoon in de, beboterde en met bakpapier beklede, vorm storten en goed stevig aandrukken evt. met de bolle kant van een lepel. * Vulling; * Roomkaas op kamer temperatuur laten komen. In de mixer met garde, NIEt met deeghaken of messen, los laten roeren. * Poedersuiker toevoegen. * Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Aan roomkaasmengsel toevoegen. * Meng de bloem er door. * Voeg 1 voor 1 de eieren toe. * Spatel er voorzichtig en kort de blauwe bessen door. zodat een marmer effect ontstaat en het geen blauwe massa wordt. * Verdeel de vulling over de bodem en bak de cheesecake in circa 1 uur gaar. Laat de cheesecake afkoelen.

Bronvermelding