Ananas met chinees varkensvlees

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 22-03-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 Ananas
  • 2 groene Paprika's
  • 4 eetl Bloem
  • 2 thl Kaneel
  • 500 gr Varkenshaas
  • 4 eetl Zonnebloemolie
  • 1 zak Bosui
  • Zout & Peper

Bereiden

* Snijd de ananas in de lengte door. * Verwijder de harde kern. * Paprika wassen en in stukjes of ruitvormige schuine stukjes snijden. * Meng de bloem en de kaneel in een ruime kom en voeg peper en zout toe. * Varkenshaas in dunne plakken snijden. * Voeg de varkenshaas bij de bloem-kaneel mengsel, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem. * Schud overtollige bloem af. * Verhit 2 eetl olie in een wok en roerbak de varkenshaas op hoog vuur bruin. * Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie en roerbak de paprika's. * Voeg de ananas toe. * De bosuitjes wassen en in stukken snijden. * Voeg de bosui en de varkenshaas toe in de wok en wok het 1 min nog door.

Materialen

* Mes. * Snijplank. * Kom. * Wok/braadpan. * Lepel en theelepel.

Bronvermelding