Menu
Ananas met chinees varkensvlees
Ingrediënten
- 1/2 Ananas
- 2 groene Paprika's
- 4 eetl Bloem
- 2 thl Kaneel
- 500 gr Varkenshaas
- 4 eetl Zonnebloemolie
- 1 zak Bosui
- Zout & Peper
Bereiden
* Snijd de ananas in de lengte door.
* Verwijder de harde kern.
* Paprika wassen en in stukjes of ruitvormige schuine stukjes snijden.
* Meng de bloem en de kaneel in een ruime kom en voeg peper en zout toe.
* Varkenshaas in dunne plakken snijden.
* Voeg de varkenshaas bij de bloem-kaneel mengsel, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem.
* Schud overtollige bloem af.
* Verhit 2 eetl olie in een wok en roerbak de varkenshaas op hoog vuur bruin.
* Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie en roerbak de paprika's.
* Voeg de ananas toe.
* De bosuitjes wassen en in stukken snijden.
* Voeg de bosui en de varkenshaas toe in de wok en wok het 1 min nog door.
Materialen
* Mes. * Snijplank. * Kom. * Wok/braadpan. * Lepel en theelepel.