Babi ketjap

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 23-03-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 lente/bosuitjes in ringetjes
  • 3 eetlepels wokolie
  • 500 gram hamlappen in blokjes
  • boemboe voor babi ketjap
  • 250 ml water
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes en in reepjes
  • ketjap manis
  • sambal oelek

Bereiden

Verhit de wokolie en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Voeg de boemboe en het water bij het vlees, breng aan de kook en stoof zachtjes 15 minuten. Schep de laatste 5 minuten de paprikareepjes erdoor. Maak het gerecht verder op smaak met ketjap manis en sambal oelek. Serveer de babi ketjap bestrooid met bosui. TIP: vervang de paprika door 1 rode peper en laat de sambal weg.

Bronvermelding