Broccoli-kipschotel met champignons

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 10 minuten,

Laatst aangepast: 17-11-2016 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 struikjes broccoli, in roosjes
  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetl fritessaus
  • 150 gram geraspte kaas
  • zout en versgemalen peper
  • nootmuskaat

Bereiden

Kook de broccoliroosjes beetgaar. Bewaar wat van het kookvocht. Bak de kipblokjes met peper, zout en nootmuskaat in een koekenpan. Doe de champignons erbij en bak nog even tot de champignons glazig worden. Zet het vuur laag en doe de fritessaus en de slagroom erbij. Goed roeren. Afhankelijk van de hoeveelheid saus die je wilt maken, wat kookvocht van de broccoli erbij doen. Roer vervolgens de kaas erdoor. Als laatste de gekookte broccoli toevoegen, daarna nog even laten pruttelen. Als de saus te dun is, kun je deze nog even binden met maizena of allesbinder. Lekker met rijst.

Bronvermelding