AARDAPPEL - gepofte aardappel met Hollandse garnalen en roomkaas

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g Hollandse garnalen
  • 4 grote bloemige aardappelen
  • 50 g verse roomkaas
  • 1/2 dl melk
  • snufje cayennepeper
  • 1 el mierikswortelpuree
  • 2 el fijngeknipte bieslook
  • aluminiumfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een diepe pan met een flinke laag koud water. Leg deksel op de pan, breng het water snel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de aardappelen 10 min zachtjes koken. Leg de aardappelen op 4 stukken aluminiumfolie, pak ze stevig in en leg ze in de hete oven tot ze gaar zijn. ± 1 uur. Prik met een vork in de aardappelen om te voelen of ze gaar zijn. De aardappelen zijn niet meer hard van binnen, maar nog wel stevigh. Roer de verse roomkaas los met de melk en mierikswortelpasta. Voeg de garnalen, een snufje cayennepeper en de helft van de bieslooktoe. Snij de aardappelen in de folie bijna doormidden en schep de garnalen-roomkaas erin. Strooi de rest van de bieslook erover.

Bronvermelding