Menu
Spaghetti met beige saus
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 zakje pepersaus
- 300 gram rundergehakt
- 150 gram gorgonzola
- 1 scheutje halfvolle melk
- 1 zakje gehaktkruiden
- spaghetti (4 pers.)
- 1 komkommer
- 1 scheutje olijfolie
Bereiden
Zet ruim water op voor de spaghetti. Zodra water kookt: scheutje olijfolie erbij en spaghetti volgens aanwijzingen op pak koken en afgieten.
Doe olijfolie in de hapjespan. Vuur aan. Gehakt erbij. Gehaktkruiden erover heen strooien. Gehakt rul bakken. Paprika in kleine stukjes snijden en aan gehakt toevoegen. 3 minuten roeren en laten meebakken. Het poeder van de pepersaus toevoegen aan gehaktmengsel. Blijven roeren totdat de poeder is opgenomen door gehaktmengsel. Langzaam aan melk toevoegen totdat er een dikke saus ontstaat. Saus laten warmen. Gorgonzola (in kleine stukjes gesneden) er aan toevoegen en roeren totdat gorgonzola in saus is gesmolten. Klaar! Serveer er komkommer bij (geraspt en aangemaakt in mengsel van olijfolie, citroensap, zout en peper)
Materialen
kookpan voor spaghetti, hapjespan voor saus, pollepel om in saus te roeren, schaal voor komkommer, sla-bestek