Appelmuffins

Gebak, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 12-04-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 100 gram volkorenmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 100 ml magere melk
  • 1 ei
  • 3 eetl zonnebloemolie
  • 10 papieren muffinvormpjes (klein)
  • 1 grote appel
  • 2 theel kaneel

Bereiden

Dit recept is voor 10 muffins. Verwarm oven op 200 graden. Schil de appel en snij in kleine stukjes. Havermout, meel, kaneel, bakpoeder, basterdsuiker, zout en appel mengen. Melk, olie en ei door de droge ingrediënten mengen. Beslag in de vormpjes scheppen. Muffins in het midden van de overn in 20 - 25 minuten gaar en goudbruin bakken. Bevat per muffin: 130 kkal 2 g eiwit 4 g vet 20 g koolhydraten

Materialen

oven - muffinvormpjes - mixer - mengkom

Bronvermelding