Djuvek (Hongaars)

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 29-01-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 potje zure augurken
  • 1 zakje worteltjes
  • 1 rode paprika
  • macaroni (4 pers.)
  • 400 gram magere runderlapjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder (mild)
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Bereiden

Ruim water koken in kookpan, als water kookt macaroni erbij doen, aanwijzingen op verpakking volgen, afgieten. Olijfolie in hapjespan verhitten, rundvlees (in reepjes gesneden) erbij doen en bruin aanbakken. Ondertussen helft van de augurken en alle worteltjes in schijfjes snijden, paprika in stukjes, knoflook persen en aan vlees toevoegen. 5 minuten bij elkaar laten bakken. Glas witte wijn erbij gieten en met de deksel op de pan een half uur laten pruttelen (totdat bijna al het vocht verdampt is). paprikapoeder erbij. Zout en peper naar smaak toevoegen. creme fraiche toevoegen, goed roeren en serveren. Macaroni er apart bij serveren.

Materialen

kookpan voor macaroni, hapjespan, pollepel

Bronvermelding