Biefstuk stroganoff erg lekker

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 30-03-2013 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • peper en zout naar smaak
  • 2 mooie biefstukjes op kamertemperatuur
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 tomaat
  • creme fraich
  • 75 gr champignons
  • tomatenpuree
  • wodka
  • worcestersaus
  • tabasco
  • peterselie
  • olijfolie
  • boter

Bereiden

Snipper de ui en de knoflook. Snij tomaten en paprika in kleine blokjes, champignons in plakjes en peterselie fijn. Doe olie in een koekenpan. Fruit ui, paprika, champignons, tomaat, knoflook en paprikapoeder 5-6 minuten. Voeg tomatenpuree toe en bak dit even mee. De wodka, crème fraîche en bijna alle peterselie erbij. Laat even inkoken. Maak op smaak met peper, zout, worcestersaus en/of tabasco. Daarna de rest van de peterselie erboven strooien. Ondertussen de biefstuk bakken in olie en boter na inwrijven met zout en peper. Als het klaar is nog een scheutje wodka over de biefstuk en even flamberen. Niet in biefstuk prikken dan blijven de sappen mooi bewaard.

Bronvermelding