Eendeborst met rode portsaus

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 30-03-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 Ml Kookroom
  • 2 Stuk Eendenborst
  • 1 Sjalot
  • 1 Knoflokteen
  • 1 Glas Rode port
  • 100 Ml Wildfond

Bereiden

Bereidingswijze De eendenborstfilets in het vel enige malen insnijden en bestrooien met zout en peper, even op de huid aanbakken (evt een beetje olijfolie in de pan, maar de huid zweet ook vet uit. De andere zijde even iets bruin bakken en dan op de huid verder heel zacht verder rosé bakken, afhankelijk van de dikte circa 7-10 minuten. Uit de pan nemen afdekken met alufolie en even laten rusten. Voor de saus: Olijfolie verwarmen en sjalotje even zachtjes fruiten, dan de knoflook erbij en nog even verder fruiten (niet bruin laten worden). Dan de rozemarijn en de tijm er even in meefruiten voor de smaakafgifte. De fond erdoor doen en even flink in laten koken (tot de helft). Dan de port erbij en nogmaals tot de helft inkoken. Tot slot de kookroom erbij en goed verwarmen. Evt. nog binden met wat maizena. Serveertips Lekker met cranberrycompote, stoofpeertjes, spruitjes en andere groente...en gebakken

Materialen

Recept Eendenborst met romige portsaus die aan vele dieten voldoet Eendenborst met een saus die aan verschillende dieetvoorwaarden moest voldoen maar wel romig moest smaken. Boter, kaas (geen enkel melkeiwit) en eieren mogen er niet in, en ook geen tarweproducten (dus ook geen roux). Het smaakte uiteindelijk wel erg goed, ook voor mijzelf wel voor herhaling vatbaar. Bereidingstijd: 20-30 minuten Gang:HoofdgerechtKeuken:Nederlandse keukenSmaak:Zacht en romigTechniek:BakkenSpeciaal dieët:koemelkvrij glutenvrij kippenei eiwitvrij notenvrij Uit eigen keuken:Ja (i) Ingrediënten voor 2 personen Vlees: - 2 eendenborstfilets met vel* - zout en peper - olijfolie Portsaus: - olijfolie - 1/2e sjalot, gesnipperd - 1 teen knoflook, geperst - fijngewreven (gedroogde) rozemarijnblaadjes - fijngewreven (gedroogde) tijm - zout en peper - circa 1 dl vlees- of wildfond - 1 glas rode port - 1/2 pakje (van 250 ml) alpro soja kookroom - evt. iets maizena om te binden

Bronvermelding