Menu
Eendeborst met rode portsaus
Ingrediënten
- 125 Ml Kookroom
- 2 Stuk Eendenborst
- 1 Sjalot
- 1 Knoflokteen
- 1 Glas Rode port
- 100 Ml Wildfond
Bereiden
Materialen
Recept Eendenborst met romige portsaus die aan vele dieten voldoet Eendenborst met een saus die aan verschillende dieetvoorwaarden moest voldoen maar wel romig moest smaken. Boter, kaas (geen enkel melkeiwit) en eieren mogen er niet in, en ook geen tarweproducten (dus ook geen roux). Het smaakte uiteindelijk wel erg goed, ook voor mijzelf wel voor herhaling vatbaar. Bereidingstijd: 20-30 minuten Gang:HoofdgerechtKeuken:Nederlandse keukenSmaak:Zacht en romigTechniek:BakkenSpeciaal dieët:koemelkvrij glutenvrij kippenei eiwitvrij notenvrij Uit eigen keuken:Ja (i) Ingrediënten voor 2 personen Vlees: - 2 eendenborstfilets met vel* - zout en peper - olijfolie Portsaus: - olijfolie - 1/2e sjalot, gesnipperd - 1 teen knoflook, geperst - fijngewreven (gedroogde) rozemarijnblaadjes - fijngewreven (gedroogde) tijm - zout en peper - circa 1 dl vlees- of wildfond - 1 glas rode port - 1/2 pakje (van 250 ml) alpro soja kookroom - evt. iets maizena om te binden