Fruitige kalkoendijen uit de oven

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 45 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-04-2013 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • Cayenne peper
  • Witte peper
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • Kerriepoeder
  • Bloem
  • 2 Stuks Ui
  • 2 Stuks Prei
  • 1 Blikje Tomatenpuree
  • 1 Blik Gepelde tomaten
  • 1 Blik Perzikken
  • 800 Gram Kalkoendijen
  • 1 Pakje Roomboter

Bereiden

De kalkoendijen afspoelen onder de koude kraan en uit laten lekken. Deze met de kruiden inwrijven. De prei en de uien in plakjes snijden en schoonmaken, in wat boter glazig fruiten en met de bloem bestuiven. Dit geheel vochtig maken met 5 lepels heet water, daarna het vuur doven. In een tweede pan (braadpan) de kalkoendijen in 200 gram roomboter rondom goudbruin braden. De inhoud van de eerste pan er aan toevoegen en in een voorverwarmde oven (180 graden C) de kalkoendijen in 35-40 minuten gaar laten worden. Sausje maken van gepelde tomaten, de puree en het fruit. Serveren het vlees met de groenten op een platte schaal met daarover de uitgelekte vruchtensaus. Eet smakelijk

Materialen

Potten en pannen!!

Bronvermelding