Aardappelpuree met knoflook en rozemarijn

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 02-04-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Bol Knoflook
  • 1 Kg Aardappels (kruimig)
  • 1 El Rozemarijn (fijngehakt)
  • 50 Gr Roomboter
  • Geraspte granna

Bereiden

Verwarm de over tot 200 graden. Wikkel aluminiumfolie om de knoflookbol en leg deze 40 minuten in de oven. Schil de aardappels en kook ze gaar met wat zout. Smelt de boter in de pan. Pak de knoflook uit en pers de prut uit de teentjes. Hak de rozemarijn klein en voeg het samen met de knoflookpulp toe aan de gesmolten boter. Giet de aardappels af als ze van de vork vallen en pureer deze. Voeg de boter e.d, toe en maak breng op smaak met zout en peper. Doe de puree in een ovenschaal en maal de (verse) granna (kaas) erover. Zet de puree in de oven en laat de korst lekker bruin worden. Heerlijk met de fruitige kalkoendijen en de spruitenmouse!!

Bronvermelding