Kipfilet : Griekse kip met feta en tomaten (Francisco-kip)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 09-10-2014 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 dl olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tn knoflook, fijn gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 g
  • 2 dl witte wijn
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 g feta, in blokjes
  • 150 g groene olijven zonder pit
  • zout en peper

Bereiden

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze goudbruin, haal ze uit de pan. Bak de ui en knoflook aan in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomaten en wijn toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Leg de kipfilets terug in de pan en laat nog 15-20 minuten doorgaren op middelhoog vuur. Roer de feta en olijven door de saus en breng op smaak met zout en peper. Lekker met een Griekse salade en gebakken aardappels.

Bronvermelding