Menu
Merguezworstjes met knapperige groenten in de wok
Ingrediënten
- ui
Bereiden
plm. 300 gram Merguezworstjes
2 teentjes knoflook
zonnebloemolie
1 el gemberwortel, geraspt
1 bosje lente-uitjes, in ringetjes gesneden
1 rawit pepertje, fijngesneden
200 gram sugarsnaps
1 courgette, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
een halve winterwortel, in blokjes
Kikkoman (plm. 2 el)
in rode ui, gesnipperd
2 dl gevogeltefond
veel vers korianderblad
3 blaadjes djeroek poeroet
zout en peper
Olie in de wok verhitten. Snijd de worstjes en stukken en plm. 10 minuten wokken. Uit de pan halen. In het achtergebleven vet gember, knoflook in stukjes, rode ui en rawit pepertje en paar minuten meebakken. Alle groenten toevoegen, de fond en de Kikkoman erbij gieten en de djeroek poeroet toevoegen. Worstjes er weer bij leggen en een minuut of 5 met deksel op de wok laten sudderen tot de groenten gaar zijn. Op smaak maken met peper en zout en garneren met bosuitjes en korianderblaadjes.
Serveertips: Lekker met geroosterde pitabroodjes.