Merguezworstjes met knapperige groenten in de wok

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 05-01-2009 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • ui

Bereiden

plm. 300 gram Merguezworstjes 2 teentjes knoflook zonnebloemolie 1 el gemberwortel, geraspt 1 bosje lente-uitjes, in ringetjes gesneden 1 rawit pepertje, fijngesneden 200 gram sugarsnaps 1 courgette, in blokjes 1 gele paprika, in blokjes een halve winterwortel, in blokjes Kikkoman (plm. 2 el) in rode ui, gesnipperd 2 dl gevogeltefond veel vers korianderblad 3 blaadjes djeroek poeroet zout en peper Olie in de wok verhitten. Snijd de worstjes en stukken en plm. 10 minuten wokken. Uit de pan halen. In het achtergebleven vet gember, knoflook in stukjes, rode ui en rawit pepertje en paar minuten meebakken. Alle groenten toevoegen, de fond en de Kikkoman erbij gieten en de djeroek poeroet toevoegen. Worstjes er weer bij leggen en een minuut of 5 met deksel op de wok laten sudderen tot de groenten gaar zijn. Op smaak maken met peper en zout en garneren met bosuitjes en korianderblaadjes. Serveertips: Lekker met geroosterde pitabroodjes.

Bronvermelding