Tortilla de patata

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 31-07-2006 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen

Bereiden

1 dl olijfolie extra vierge 1 kg aardappels, geschild en in blokjes van 2 cm 1 ui, in ringen 4 teentjes knoflook, fijngehakt (naar keuze) 6 eieren, geklopt 4 eetl. fijngehakte peterselie of gesnipperde lente-uitjes (alleen het groen) zeezout en versgemalen zwarte peper Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aardappels en de ui op laag vuur In 12-14 minuten zacht maar niet bruin; draai ze af en toe om met een spatel. Bak het knoflook (naar keuze) de laatste 2 minuten mee. Klop in een kom de eieren, het zout en de peper. Haal met een schuimspaan het aardappel mengsel uit de pan en roer het door de geklopte eieren. Roer de peterselie erdoor. Schenk het ei-aardappel mengsel snel in de nog hete koekenpan. Bak het zonder te roeren op middelhoog vuur in 4-5 minuten stevig, maar niet te bruin. De bovenkant is nog niet helemaal gaar. Leg een hittebestendig bord over de omelet, draai de pan snel om en laat de omelet vervolgens weer in de pan glijden. Bak de andere kant in 2-3 minuten bruin Haal de omelet Uit de pan en laat hem 5 minuten afkoelen Snijd de omelet in stukken of punten. Opmerking: In veel Spaanse cafés worden voor de afwisseling en voor extra geur en kleur plakjes courgettes, spinazie, Ui of rode paprika’s toegevoegd. Maar de gewone aardappelomelet komt het meest voor en is zowel in Spanje als daarbuiten heel populair. Recept uit: ‘De mediterrane keuken’ Heerlijke recepten uit Zuid Europa

Bronvermelding