Aardappelgratin

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 18-04-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 25 gram roomboter
  • 500 gram vastkokende aardappel
  • 75 gr gruyere
  • peper en zout
  • 200 ml creme fraiche

Bereiden

verwarm de oven op 180 graden wrijf de binnenkant van de ovenpannetjes in met het snijvlak van de knoflook en vet het pannetje in met boter snij d de aardappels in plakjes van 1 mm leg de aardappels dakoangewijs in de pannetjes bestooi elke laag met kaas peper en zout bestrooi de bovenste laag niet met kaas roer de creme fraiche los met de melk en schenk het in de pannetjes. zorg dat de aardappels bedekt zijn bak de aardappelgratin zonder deksel in 40-45 goudbruin en gaar

Bronvermelding