Tortilla: Aardappeltortilla

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Spaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 vastkokende aardappelen.
  • 5 eetl olijfolie
  • 1 grote ui in ringen
  • 1 rode paprika (reepjes)
  • versgemalen peper
  • zout
  • 4 eieren
  • 2 theel tijm
  • 6 olijven in stukjes
  • 150 g camembert in plakjes

Bereiden

Verwarm oven voor op 200 gr. C. Schil aardappelen en snij ze in plakjes. Maak 3 eetlepels olijfolie heet in koekepan. Fruit eerst de de ui en daarna paprika ged.3 minuten. Ze moeten zacht zijn. Schep op een bord. Schep plakjes aardappel door het bakvet en lat ze in 5 minuten zacht beetgaar worden. Afdekken en vuur niet te hoog. Klop de eieren los met peper , zout , tijm en olijven. Schep aardappelplakjes, uiringen en paprikareepjes erdoor. Doe mengsel over in een goed ingevette taartvorm (24 cm) Leg de plakjes camembert erop. Sprenkel hier nog wat olijfolie over. Bak de tortilla in midden van oven in ca. 2 minuten goudbruin en lekker gaar.

Bronvermelding