Antipasti met zomergroente

Salades, Voorgerecht, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 27-11-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram minibolletjes mozzarella
  • 250 gram kerst
  • 1 pot geroosterde paprika's
  • 1 pot gemarineerde artisjokken
  • 300 gram gemengde olijven
  • 5 plakken prosciutto
  • 5 plakken Bresaola
  • 1 dikke plak mortadella
  • 400 gram taleggio (Italiaans kaasje)
  • 1 kleine watermeloen
  • 1 potje augurken
  • 250 gram mini aubergines
  • 1 grote ciabatta
  • 1 bos basilicum
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie en cocktailprikkers

Bereiden

Snijd de cibatta in plakken en grill deze knapperig als bruschetta inde oven. Wrijf in met wate rknoflook en besprenkel met olijfolie. Leg de bruschetta in het midden van een mooie platte schaal samen met de opgerolde rauwe vleeswaren. Snijd de mortadella en augurkjes in blokjes, de mini aubergines in tweeen en een kwarte van de watermeloen in kleine partjes en leg dit op de schaal. Prik de mozzarella met een blaadje basilicum en de kerstomaatjes aan een cocktailprikker en leg ook deze samen met de artisjok, paprika en plakjes kaas op de schaal. Voeg hier tot slot wat olijven aan toe. Op een warme dag heerlijk met een glas koude bardonlino chiaretto Classico of Bardolino Classico van Cantina di Negrar

Bronvermelding