Brandnetel Ricotta quiche

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Wachten: 45 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 26-04-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bakje champignons
  • 150 gram gerookte spekblokjes, uitgebakken
  • 150 gram ricotta
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • zout, peper

Bereiden

Bedek een ingevette ovenschaal met het bladerdeeg ¿ Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui zo'n 5 minuten ¿ Voeg de knoflook en champignons toe en bak tot de champignons gaar zijn ¿ Meng ondertussen de brandnetels, ricotta, citroensap, Parmezaanse kaas, het ei en zout en peper ¿ Voeg de spekblokjes, de ui en champignons toe en giet het geheel in de ovenschaal ¿ Strooi wat extra kaas erover en zet in een voorverwarmde oven ¿ Bak nu zo'n 45 minuten op 200 graden

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding