Menu
Brandnetel Ricotta quiche
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 bakje champignons
- 150 gram gerookte spekblokjes, uitgebakken
- 150 gram ricotta
- 1 eetlepel citroensap
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 3 eieren
- zout, peper
Bereiden
Bedek een ingevette ovenschaal met het bladerdeeg
¿ Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui zo'n 5 minuten
¿ Voeg de knoflook en champignons toe en bak tot de champignons gaar zijn
¿ Meng ondertussen de brandnetels, ricotta, citroensap, Parmezaanse kaas, het ei en zout en peper
¿ Voeg de spekblokjes, de ui en champignons toe en giet het geheel in de ovenschaal
¿ Strooi wat extra kaas erover en zet in een voorverwarmde oven
¿ Bak nu zo'n 45 minuten op 200 graden
Materialen
ovenschaal