Brandnetelsoep met spek en room

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 26-04-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote ui, gesnippers
  • 1 kleine prei, gesnippers
  • 3 kleine aardappels, geschild en in blokjes
  • 200 gram brandneteltoppen
  • 1 liter bouillon of 1 liter water met bouillonblok/poeder
  • 50 gram gerookte spekblokjes, uitgebakken
  • boter
  • 100 ml (slag)room of sojaroom
  • zout, peper

Bereiden

Verhit de boter in een soeppan ¿ Voeg de ui en prei toe en bak tot de ui glazig wordt ¿ Voeg de brandnetels, bouillon en aardappels toe, breng het geheel aan de kook en laat zo'n 20 minuten zachtjes doorkoken ¿ Bak ondertussen de spekblokjes ¿ Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine ¿ Voeg de gebakken spekblokjes en de room toe.

Materialen

staafmixer

Bronvermelding