Bladerdeegpakketje gevuld met zalm en prei

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 31-07-2006 | 20 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakje bladerdeeg
  • 1/2 eetlepel margarine
  • 2 theelepel citroensap
  • 1 blikje rode zalm (240gr.netto)
  • 1 eetlepel zure room
  • 1/2 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel kappertjes
  • zout/peper

Bereiden

Oven voorwarmen op 200 ° C. Bladerdeeg in ca. 10 min. ontdooien. Prei in dunne ringen snijden. In een vergiet wassen en goed laten uitlekken. In een kleine pan boter of margarine laten smelten. Prei hierin ca. 2 minuten zachtjes bakken. Citroensap erover sprenkelen. Zalm afgieten en uit de zalm velletjes en graatjes verwijderen. In een kom doen en met vork losmaken, Zure room, mayonaise, zout, peper en kappertjes erdoor scheppen. Op plank twee plakjes bladerdeeg leggen. Prie erover verdelen. Zalm erop scheppen. Andere plakjes bladerdeeg er overheen leggen. Randen met water goed dicht plakken. Bovenkant van de pakketjes bestrijken met koffiemelk. Pakketjes op de bakplaat leggen en in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Op twee borden leggen. Lekker met icebergsla.

Materialen

Plank, oven, bakplaat

Bronvermelding